Bestuur

Het bestuur van Particolarte bestaat uit de voorzitter, secretaris, penningmeester en algemeen bestuurslid. Naast het dagelijks bestuur van de vereniging organiseren zij ook activiteiten zoals Sinterklaasavond, het Kerstdiner en een bestuurspicknick. Ook worden er activiteiten in samenwerking met andere verenigingen georganiseerd, zoals het jaarlijkse blind date-feest met Cyclades, Liber, SIB, STA!, ASVGay en GSVA, en een gezamenlijke activiteit met onze zusterverenigingen ViaKunst uit Utrecht en het Leidse A.S.V. Prometheus.

De voorzitter…

zit de bestuursvergaderingen en algemene ledenvergaderingen voor. Verder onderhoudt zij de externe contacten met andere verenigingen en is verantwoordelijk voor de lange termijn planning. Je kunt bij de voorzitter altijd terecht met vragen, o.a. over de algemene gang van zaken binnen de vereniging, informatie over de ALV’s en de meest recente jaaragenda.
Quinty Gijsen is dit jaar voorzitter. Onze Quinty is de powervrouw achter Particolarte. Nog maar 19 jaar en ze vertegenwoordigt al de vereniging. Met haar duidelijke meningen en liefde voor amaretto zit ze de vergadering voor. Vaak met nog wat irritaties over de NS en met goede dramatiek. Je kunt haar zo al zingend en acterend het podium op zien klimmen. Misschien krijgt ze ergens daar nog een mooi contract voor aangeboden, maar in de tussentijd verdiept ze zich met haar studie in de menselijke geest. Perfect voor Droefgeestig dus.

De secretaris…

notuleert tijdens de bestuursvergaderingen en ALV’s. Ook houdt zij de leden-, oudleden- en donateursadministratie bij. Verder verstuurt de secretaris elke week een Newsflash. Je kunt bij haar terecht om lid of donateur te worden, je gegevens te wijzigen, om de notulen in te zien en voor algemene informatie over de vereniging.
De vliegensvlugge verslaglegger van Droefgeestig is niemand anders dan Mirjam Brasser. Je leest het goed. Dé Mirjam Brasser. Dezelfde Mirjam die een bekend gezicht is bij tal van verenigingen. Die nietsvermoedende toeristen stevige schoenen aan kan smeren. En die zo’n druk en chaotisch leven leidt dat het altijd maar de vraag is of we deze week met zijn drieën vergaderen. Vinnige leden, met een noodgang notuleren of gewoon een beetje rust in het bestuur brengen, geen probleem voor deze secretaris. Iedere maandag is ze in de Krater aanwezig en het loont om aardig te zijn voordat ze naar huis snelt op haar ecco’s, want wie weet word je wel lid van de week (als het lid van de week geen dier is).

De penningmeester…

houdt de inkomsten en uitgaven van Particolarte in de gaten: de barkas en kookportemonnee afromen, geldstromen bijhouden, rekeningen betalen, een begroting maken, contact houden met de bank en dat soort dingen. Bij mij kan je terecht over vragen over het budget van commissies en activiteiten en hoe je geld moet terugkrijgen als je iets hebt voorgeschoten voor Partico.
Onze penningmeester va dit jaar is Jeroen Struving. Jeroen is een 20-jarige vrolijke feestmaker en bioloog in hart en nieren. In zijn dagelijks en af en toe ook nachtelijke leven houdt hij zich bezig met allerlei insecten, diertjes en zijn favoriet: planten. Hij is altijd in voor een escalatie-mix en wafels. Vogels spotten is voor hem een makkie, omdat hij zelf vrij is als een vogeltje hoog in de blauwe lucht. Feesten vindt hij erg leuk, maar in zijn eentje Carcasonne spelen maakt hem even dolgelukkig. Als je vraagt naar zijn favoriete drankje zal hij altijd volmondig amaretto antwoorden, dus mocht je hem om willen kopen weet je wat je te doen staat. Voor de rest houdt hij erg van stoofvlees met een paar zelfgemaakte frieten.

Het algemeen bestuurslid…

regelt alle ruimtes van Particolarte: de repetitieruimtes in Crea, de verschillende theaters voor de open podia, de locatie van de introductieweekenden en de café’s of clubs waarin feesten worden gegeven. Je kan bij het algemeen bestuurslid terecht om een ruimte te reserveren en voor specifieke vragen over wat bijvoorbeeld wel en niet in de ruimte is toegestaan of welke faciliteiten er zijn.
Onze geweldige AB dit jaar is mevrouw Esther Kromjong. Deze Atomic Brunette zorgt dat de locatie eigenaren bij onze vereniging in de rij staan om onze geweldige evenementen te mogen hosten. Met een rot vaart vindt deze dame de beste locaties voor de meest hysterische prijzen. Voor andere taken is deze powervrouw ook niet bang, geen uitdaging of hulpvraag gaat zij uit de weg. Als er toch eens 25 uur in een dag zaten! Deze te gekke vrouw is een aanwinst voor bestuur Droefgeestig en elk feestje waar ze iedereen met haar aanwezigheid en een flesje amaretto verblijdt.