Bestuur

Het bestuur van Particolarte bestaat uit de voorzitter, secretaris, penningmeester en algemeen bestuurslid. Naast het dagelijks bestuur van de vereniging organiseren zij ook activiteiten zoals Sinterklaasavond, het Kerstdiner en een bestuurspicknick. Ook worden er activiteiten in samenwerking met andere verenigingen georganiseerd, zoals het jaarlijkse blind date-feest met Cyclades, Liber, SIB, STA!, ASVGay en GSVA, en een gezamenlijke activiteit met onze zusterverenigingen ViaKunst uit Utrecht en het Leidse A.S.V. Prometheus. Het bestuur constitueert zich dit jaar onder de naam “Wispeltuur”.

De voorzitter…

zit de bestuursvergaderingen en algemene ledenvergaderingen voor. Verder onderhoudt zij de externe contacten met andere verenigingen en is verantwoordelijk voor de lange termijn planning. Je kunt bij de voorzitter altijd terecht met vragen, o.a. over de algemene gang van zaken binnen de vereniging, informatie over de ALV’s en de meest recente jaaragenda.

De secretaris…

notuleert tijdens de bestuursvergaderingen en ALV’s. Ook houdt zij de leden-, oudleden- en donateursadministratie bij. Verder verstuurt de secretaris elke week een Newsflash. Je kunt bij haar terecht om lid of donateur te worden, je gegevens te wijzigen, om de notulen in te zien en voor algemene informatie over de vereniging.
Maartje van Bennekom is dit jaar secretaris. Altijd een vrolijke toevoeging aan ieder feestje. Deze “ga-voor-goud humanities-student” is uitermate geschikt voor deze taak, ze loopt namelijk altijd een week voor op haar studie (ja, serieus) en kan dus zo goed organiseren, dat het organiseren van interne zaken van een vereniging geen enkel probleem zou moeten zijn. “Zo gezegd, zo gedaan” zeggen ze in het zonnige Zuid-Holland en Maartje staat hier op geen manier anders in. Ze vliegt alle problemen aan, alsof het smiechterige onderbuurvrouwen zijn die met bezemstelen tegen hun plafond (jouw vloer) stampen als je om 1 over 11 nog naar Spinvis luistert, en laat zich niet kennen tot de klus geklaard is. Maartje is van het hybride-slag Particonaut. Ze is zowel een stevige borrelaar als een kunstzinnige hipster en is dus de beste mediator in deze vereniging die ik kan bedenken. De Newsflash heeft ze al een make-over gegeven en wie weet wat ons nog meer te wachten staat…

De penningmeester…

houdt de inkomsten en uitgaven van Particolarte in de gaten: de barkas en kookportemonnee afromen, geldstromen bijhouden, rekeningen betalen, een begroting maken, contact houden met de bank en dat soort dingen. Bij mij kan je terecht over vragen over het budget van commissies en activiteiten en hoe je geld moet terugkrijgen als je iets hebt voorgeschoten voor Partico.
Dit jaar is onze penningmeester Peter Sabel (Zabel). Deze jongen met ongeloofwaardige doch legitieme achternaam staat bij ons beter bekend als Peter Penningmeester van Portemonnee tot Poen de 30e. Peter is een echte Amsterdammer die helaas geen straatnamen kent, maar toch veel connecties heeft door de stad. Daarnaast heeft Peter verschillende besturen zien komen en gaan, en kan hij de paniekerige oogjes van de andere bestuursleden dus altijd beantwoorden met een geruststellend: ‘Komt wel goed’. Tenslotte heeft Peter het bijzondere talent niet te kunnen proeven of ruiken; hij kan zodoende alles in no-time naar binnen schuiven/gieten en is hiermee een ware aanwinst op menig (constitutie)borrel.

Het algemeen bestuurslid…

regelt alle ruimtes van Particolarte: de repetitieruimtes in Crea, de verschillende theaters voor de open podia, de locatie van de introductieweekenden en de café’s of clubs waarin feesten worden gegeven. Je kan bij het algemeen bestuurslid terecht om een ruimte te reserveren en voor specifieke vragen over wat bijvoorbeeld wel en niet in de ruimte is toegestaan of welke faciliteiten er zijn.