Bestuur

Het bestuur van Particolarte bestaat uit de voorzitter, secretaris, penningmeester en algemeen bestuurslid. Naast het dagelijks bestuur van de vereniging organiseren zij ook activiteiten zoals Sinterklaasavond, het Kerstdiner en een bestuurspicknick. Ook worden er activiteiten in samenwerking met andere verenigingen georganiseerd, zoals het jaarlijkse blind date-feest met Cyclades, Liber, SIB, STA!, ASVGay en GSVA, en een gezamenlijke activiteit met onze zusterverenigingen ViaKunst uit Utrecht en het Leidse A.S.V. Prometheus.

De voorzitter…

zit de bestuursvergaderingen en algemene ledenvergaderingen voor. Verder onderhoudt zij de externe contacten met andere verenigingen en is verantwoordelijk voor de lange termijn planning. Je kunt bij de voorzitter altijd terecht met vragen, o.a. over de algemene gang van zaken binnen de vereniging, informatie over de ALV’s en de meest recente jaaragenda.
Ik ben Marieke de Geest, 21 jaar en zit momenteel in het laatste jaar van twee bachelors. Ik studeer Aarde en Economie aan de VU en Engelse taal en cultuur aan de UvA, best druk dus ;). Momenteel werk ik ook nog eens bij de Oba als klantenservice medewerker en ben ik natuurlijk de huidige voorzitter van Particolarte. Dit is alweer het vierde jaar dat ik lid ben van Particolarte en ik heb al heel wat commissies afgewerkt; Ik heb bijvoorbeeld gezongen in de PIS-band (Particolarte’s Internationaal Songfestival), meegedaan met de muziekcie, zangcie, kunstcie, danscie, de opmaak van ons verenigingsblad “de IJskast” op me genomen en ik ben het hoofd van de introductiecommissie en de barcommissie geweest. Dat ik nu dan ook nog voorzitter ben, is niet geheel toevallig. Hoewel ik van alle creatieve markten thuis ben, is zingen toch iets wat ik het liefst doe. Zo zul je mij waarschijnlijk wel op de borrel tegenkomen met een cocktail in mijn hand, luidkeels zingend: “Shine bright like a diamooooondd!”

De secretaris…

notuleert tijdens de bestuursvergaderingen en ALV’s. Ook houdt zij de leden-, oudleden- en donateursadministratie bij. Verder verstuurt de secretaris elke week een Newsflash. Je kunt bij haar terecht om lid of donateur te worden, je gegevens te wijzigen, om de notulen in te zien en voor algemene informatie over de vereniging.
Mijn naam is Sem en ik ben 26 jaar. Ik heb al een keer eerder bestuur gedaan bij Particolarte en ben pas afgestudeerd met een Master in Museum Studies. Ik ben in 2011 lid geworden van onze vereniging om me op mijn grote passie podium kunsten te kunnen storten. Tijdens mijn tijd bij Particolarte heb ik me veel bezig gehouden met toneel, muziek en cabaret.

De penningmeester…

houdt de inkomsten en uitgaven van Particolarte in de gaten: de barkas en kookportemonnee afromen, geldstromen bijhouden, rekeningen betalen, een begroting maken, contact houden met de bank en dat soort dingen. Bij mij kan je terecht over vragen over het budget van commissies en activiteiten en hoe je geld moet terugkrijgen als je iets hebt voorgeschoten voor Partico.
Mijn naam is Adriana Bibo, ik ben 19 jaar en tweedejaars student rechten aan de UvA. Ik ben dit jaar de penningmeester van Particolarte.
Vorig jaar ben ik lid geworden van Particolarte, omdat ik naast mijn -toch meer droge, analytische- studie me bezig wilde blijven houden met meer vrije en creatieve dingen, waar je jezelf meer door kan uiten. Zo ben ik bij toneel gegaan, waar ik dit jaar weer aan mee doe. Ik wil Particolarte bijstaan met het bestuur Famadillaz.

Het algemeen bestuurslid…

regelt alle ruimtes van Particolarte: de repetitieruimtes in Crea, de verschillende theaters voor de open podia, de locatie van de introductieweekenden en de café’s of clubs waarin feesten worden gegeven. Je kan bij het algemeen bestuurslid terecht om een ruimte te reserveren en voor specifieke vragen over wat bijvoorbeeld wel en niet in de ruimte is toegestaan of welke faciliteiten er zijn.

Dit jaar heeft ons algemeen bestuurslid Tobias Bouma helaas zijn taken aan de rest van het bestuur moeten overdragen wegens persoonlijke omstandigheden. Eveneens heeft Linda Hes haar taken als voorzitter wegens persoonlijke omstandigheden moeten neerleggen waarna de huidige samenstelling tot stand is gekomen.