Weekenden

Introductie

Septemberweekend

Het septemberweekend vindt traditiegetrouw plaats in oktober. Voor iedereen die erover nadenkt om lid te worden, voor mensen die net lid geworden zijn, en voor iedereen die al lid ís van Particolarte, wordt er een introductieweekend georganiseerd. Het weekend is niet verplicht, maar wél erg gezellig.
Op een mooie kampeerboerderij organiseren we verschillende kunstworkshops. De meeste workshops zijn alvast een voorproefje op de activiteiten die dat jaar worden georganiseerd door de verschillende commissies binnen Particolarte. Er wordt afscheid genomen van het oude bestuur en het nieuwe bestuur wordt ingelijfd. ‘s Avonds wordt er heerlijk  gekookt en ook alle drank is bij het weekend inbegrepen. Voor ongeveer 40 euro krijg je een gezellig weekend met workshops, eten, drank, muziek en kampvuren en leer je tegelijkertijd half Particolarte alvast kennen. Er is geen ontgroening of verplicht kledingvoorschrift. Wel hebben we altijd een ander thema, dus je mag verkleed komen!  Kom jij ook of wil je meer informatie? Mail naar septemberweekendparticolarte.nl.

Februariweekend

Klinkt net als het septemberweekend en dat is het ook. Dit keer voor de introductie van nieuwe leden uit de introductie periode van februari. Besturen hoeven niet meer te worden gewisseld, maar workshops, gezelligheid en een meeslepend thema zijn vaste onderdelen.

Buitenland

Buitenlandweekend

Het maakt niet uit waar het is als het maar niet Nederland is. In mei steken we een weekend lang de grenzen over om de cultuur op te snuiven van vreemde steden. Berlijn, Marrakech en Boedapest zijn de afgelopen jaren bezocht. Waar zal dit jaar de vinger op de kaart landen?

Particolarte’s Avontuur Naar De Alpen – PANDA

Overeind blijven als je een besneeuwde helling af gaat is ook een kunst. Eind januari gaat particolarte op wintersport. Leden kunnen voor meer informatie al eens bij het event kijken.

Liftweekend

Wie, oh wie, komt als eerste aan? Het is een wedstrijd maar natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen, want uiteindelijk genieten alle deelnemers van een leuk weekend in een stad buiten Nederland.

Cultuur

Oerol

Elk jaar in juni dient Terschelling tien dagen lang als podium en inspiratiebron voor theatermakers, muzikanten en beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland. Verspreid over het hele eiland worden op professionele wijze tijdelijke theaterlocaties neergezet. Het Oerol Festival trekt jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers, waaronder een groep Particolartanen.
We brengen drie dagen door op het eiland vol kunst en cultuur, theater, muziek, dans, hippies, zee en duinen. In groepjes voorstellingen bezoeken, langs kunstwerken fietsen, of vliegeren op het strand – het staat iedereen vrij om te doen wat zij/hij wil. Particolarte regelt de bootreis, je ticket en de camping. Zelf hoef je alleen het Oerolgevoel te ervaren.

Cultureel Teveel Weekend

Een weekend lang bezoeken we zoveel mogelijk culturele activiteiten in en om Amsterdam. Workshops, musea, theater, muziek; dompel je het hele weekend onder in kunst en cultuur en kom opgefrist weer boven!
De organisator wordt pas later in het jaar bekend. Voor meer informatie, neem contact op met het bestuur of mail naar ctwparticolarte.nl.