Podia

PROP, PIS, PAF!

Tromgeroffel. Bij deze  presenteren we u…. de podia! Opzoek naar een plek om je creativiteit te tonen? Dit is het moment. Liever gewoon komen kijken kan natuurlijk ook, iedereen is welkom.

Particolarte’s Rondreizend Open Podium – PROP

Drie keer per jaar organiseren we een open podium en iedere keer weer op een andere locatie. De gitaren worden weer tevoorschijn getoverd, de keeltjes gesmeerd en de laatste hand aan kostuums gelegd. Alles kan; van live schilderen tot cabaret. Laat je verrassen en kom langs.

Particolarte’s Internationaal Songfestival – PIS

Particolarte’s Internationaal Songfestival, oftewel de PIS, is een jaarlijks terugkerende wedstrijd vol livemuziek. Leden kunnen zich opgeven om hun vocale kunsten in de strijd te gooien tegen andere deelnemers. Als je denkt dat je de nieuwe Bob Marley, Marilyn Manson of Tina Turner bent, dan krijg je op deze avond de kans om anderen daarvan te overtuigen. Uiteindelijk wordt er gestemd op de meest vermakelijke act, dus als je geen zangwonder bent, kan je dat altijd verbergen achter een ijzersterke outfit.
Nadat de winnaar is verkozen, wordt er nog tot in de vroege uurtjes door gefeest. De PIS vindt elk jaar plaats rond maart. Voor meer informatie of om je op te geven, neem contact op met het bestuur of mail naar pis@particolarte.nl. Als je graag in een band wil spelen en in redelijke mate een instrument beheerst, dan kan je jezelf ook opgeven om in de PIS band mee te spelen. Als je je opgeeft, wordt er ongeveer 10 keer gerepeteerd in oefenruimtes die door Particolarte worden verzorgd.

Particolarte’s Artistiek Festival – PAF

Aan het einde van een Particolartejaar is er eindeloos veel materiaal dat nog niet vertoond is op de verschillende Particolartepodia. Deze schilderijen, beelden, foto’s en soms ook gedichten worden tentoongesteld op de PAF (Particolarte’s Artistiek Festival). Soms wordt deze kunstwerkexpositie gecombineerd met het vertonen van films of het Cultureel Teveel Weekend (CTW). In ieder geval is het zeer de moeite waard om het evenement te bezoeken en nog leuker is het om zelf iets in te zenden. Meestal wordt er pas vanaf februari een PAF-hoofd aangewezen. Mocht je dus graag willen exposeren of helpen met de organisatie, dan kan je het beste contact opnemen met één van de bestuursleden op de borrel of via de mail paf@particolarte.nl.

Bandjesavond

Aan muzikanten heeft Particolarte geen gebrek. Hierdoor heeft de vereniging connecties met veel bandjes van zowel huidige leden als oud-leden. Eens in het jaar garen we wat bij elkaar voor een vermakelijke avond in Maloe Melo.