Podia

Particolarte’s Rondreizend Open Podium – PROP

Drie keer per jaar organiseren we een open podium en iedere keer weer op een andere locatie in Amsterdam. Dit is dus het perfecte moment om zowel de verborgen talenten van je mede-particonauten als de kleine theaters van de stad te ontdekken. Ook als je zelf een geheim of niet zo geheim talent hebt kun je dat op deze avonden showen. De gitaren worden weer tevoorschijn getoverd, de keeltjes gesmeerd en de laatste hand aan kostuums gelegd. Alles kan; van live schilderen tot cabaret. Laat je verrassen en kom langs.

Bandjesavond

Aan muzikanten en muziekliefhebbers heeft Particolarte geen gebrek. Hierdoor heeft de vereniging connecties met veel bandjes van zowel huidige leden als oud-leden. Eens per jaar organiseert het bestuur een vermakelijke avond in een van de vele muziekcafés die Amsterdam rijk is.

Particolarte’s Internationaal Songfestival – PIS

Particolarte’s Internationaal Songfestival, oftewel de PIS, is een jaarlijks terugkerende wedstrijd vol livemuziek. Leden kunnen zich opgeven om hun vocale kunsten in de strijd te gooien tegen andere deelnemers. Als je denkt dat je de nieuwe Bob Marley, Marilyn Manson of Tina Turner bent, dan krijg je op deze avond de kans om anderen daarvan te overtuigen. Uiteindelijk wordt er gestemd op de meest vermakelijke act, dus als je geen zangwonder bent, kan je dat altijd verbergen achter een ijzersterke outfit. Nadat de winnaar is verkozen, wordt er nog tot in de vroege uurtjes door gefeest. De PIS vindt elk jaar plaats rond maart.

De performers worden begeleid door onze eigen PIS-band, ook deze bestaat uit leden van de vereniging dus als je graag in een band wil spelen en in redelijke mate een instrument beheerst, dan kan je jezelf hiervoor opgeven. Er wordt ongeveer 10 keer gerepeteerd in oefenruimtes die door Particolarte worden verzorgd.