Bestuur

Het bestuur van Particolarte bestaat uit de voorzitter, secretaris, penningmeester en het algemeen bestuurslid. Naast het dagelijks bestuur van de vereniging organiseren zij ook activiteiten zoals Sinterklaasavond, het Kerstdiner en een bestuurspicknick. Ook worden er activiteiten in samenwerking met andere verenigingen georganiseerd, zoals het jaarlijkse blind date-feest met Cyclades, Liber, SIB, STA!, ASVGay en GSVA, en een gezamenlijke activiteit met onze zusterverenigingen ViaKunst uit Utrecht en het Leidse A.S.V. Prometheus. Het bestuur constitueert zich dit jaar onder de naam “Hoge Noot”.

De voorzitter zit de bestuursvergaderingen en de algemene ledenvergaderingen voor. Naast deze taak onderhoudt zij ook het contact met andere verenigingen en externe contacten. Verder houdt zij in de gaten dat communicatie binnen het bestuur goed verloopt, de sfeer leuk blijft en dat iedereen netjes doet wat die moet doen. De voorzitter is er voor de leden om algemene vragen te beantwoorden en eventuele disputen binnen de vereniging op een rustige wijze op te lossen. Dit jaar wordt deze functie bekleed door Kim Matthieu. Deze twintig-jarige studeert Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Buiten haar studie om houdt ze enorm veel van alles wat muzikaal is en vind ze het vooral heel erg leuk om te zingen. Dit is haar derde jaar bij de vereniging en ze is altijd wel te porren voor een drankje (of vijf) in de Krater!
De secretaris is binnen het bestuur degene die haar neus in zo veel mogelijk zaken probeert te steken. Zo is zij verantwoordelijk voor de verslaglegging van de besluiten die zijn genomen tijdens de bestuursvergaderingen of algemene ledenvergaderingen (ALV’s), en probeert zij zo goed mogelijk contact met de leden te onderhouden. Om dit te die  stuurt zij bijvoorbeeld iedere week een Newsflash naar de leden. Dit jaar mag Julia Schravesande de rol van secretaris vervullen. Deze studente Bèta-Gamma is muziekzaal en praat graag over de verschillende instrumenten die ze bespeelt (ja, alle negen). Als ze niet bezig is met het maken van muziek is ze er wel naar aan het luisteren, vaak tijdens het koken wat ze ook graag doet. Julia is daarnaast regelmatig te porren om iets creatiefs in elkaar te knutselen, en ze is altijd wel in voor een random dance party.
De penningmeester is verantwoordelijk voor het geld van de vereniging. Zij beheert onder andere de bank, houdt de inkomsten en uitgaven bij, verstuurt en betaalt rekeningen en maakt de begroting. Dit jaar is Marijn van Rijssel de penningmeester van Particolarte. Ondanks dat zij al langer bekent is bij de vereniging is ze pas één jaar officieel lid. Ze is dol op muziek, speelt piano en heeft twee jaar muziek instrumentenbouw gestudeerd aan het conservatorium in Gent. Tegenwoordig is ze werkzaam bij boerderij het Geertje waar zij in het restaurant en de landwinkel werkt. Naast knuffelen met geiten, knuffelt Marijn ook graag met haar chinchilla. Verder is ze regelmatig te vinden op het strand en kan ze heel erg genieten van bakken en koken.
Het algemeen bestuurslid is de astronaut van het bestuur: vooral bezig met de ruimte. Kunst moet kunnen galmen en daarom houdt dit bestuurslid zich vooral bezig met het regelen van repetitieruimtes, podia, theaters en kampeerboerderijen waar we kunnen prieken met verf. In dit jaar zal de invulling er iets anders uit komen te zien en leent het AB zich ook voor algemene ondersteuning van het bestuur. Dit jaar is Jeroen Struving onze aangename bijval. Jeroen is al een poosje lid van Particolarte en heeft voor de derde keer besloten dat dit zijn laatste jaar wordt. In zijn vrije tijd houdt hij zich voornamelijk bezig met het produceren van matige nederhop en het eten van magnetronlasagne. Dit is al zijn tweede rondje bestuur en hij hoopt hiermee zijn tijd bij Particolarte op een hoge noot af te sluiten.