Bestuur

Het bestuur van Particolarte bestaat uit de voorzitter, secretaris, penningmeester en het algemeen bestuurslid. Naast het dagelijks bestuur van de vereniging organiseren zij ook activiteiten zoals Sinterklaasavond, het Kerstdiner en een bestuurspicknick. Ook worden er activiteiten in samenwerking met andere verenigingen georganiseerd, zoals het jaarlijkse blind date-feest met Cyclades, Liber, SIB, STA!, ASVGay en GSVA, en een gezamenlijke activiteit met onze zusterverenigingen ViaKunst uit Utrecht en het Leidse A.S.V. Prometheus. Het bestuur constitueert zich dit jaar onder de naam “Spraakwater”.

De voorzitter zit de bestuursvergaderingen en de algemene ledenvergaderingen voor. Naast deze taak onderhoudt hij ook het contact met andere verenigingen en externe contacten. Verder houdt hij in de gaten dat communicatie binnen het bestuur goed verloopt, de sfeer leuk blijft en dat iedereen netjes doet wat die moet doen. De voorzitter is er voor de leden om algemene vragen te beantwoorden en eventuele disputen binnen de vereniging op een rustige wijze op te lossen.
Dit jaar wordt deze functie bekleed door Sander Timans. Sander is een theatermens en filmliefhebber, en heeft daarnaast al jaren een aan- en uitrelatie met de studie psychologie. Hiermee past hij helemaal in het plaatje van een typische Particonaut. Hij houdt (meestal) van communiceren en dingen oplossen en is dan ook zeer enthousiast om dit jaar zijn steentje bij te mogen dragen als bestuurslid.
De secretaris is binnen het bestuur degene die zijn neus in zo veel mogelijk zaken probeert te steken. Zo is hij verantwoordelijk voor de verslaglegging van de besluiten die zijn genomen tijdens de bestuursvergaderingen of algemene ledenvergaderingen (ALV’s), en probeert hij zo goed mogelijk contact met de leden te onderhouden. Om dit te doen stuurt hij bijvoorbeeld iedere week een Newsflash naar de leden.
Dit jaar vervult Alain van Ginkel de rol van secretaris. Alain is student Bedrijfskunde en heeft eerder twee jaar Conservatorium in Haarlem gestudeerd. In zijn vrije tijd is Alain vaak te vinden achter zijn piano. Naast muziek is hij ook graag bezig met fotografie. Dit doet hij het liefst met oude vintage camera’s die hij vindt in de verschillende kringloopwinkels die hij graag afstruint.
De penningmeester is verantwoordelijk voor het geld van de vereniging. Zij beheert onder andere de bank, houdt de inkomsten en uitgaven bij, verstuurt en betaalt rekeningen en maakt de begroting.
Dit jaar is Dennis Holkema de penningmeester van Particolarte. Hij is al erg lang lid van de vereniging en hij is het lange geheugen van dit bestuur. Dennis is dol op Excel, tech en muziek, speelt basgitaar en heeft een dwerghamster die Freek heet. Hoewel hij vroeger geschiedenis gestudeerd heeft, bezit hij nu een bachelor Kunstmatige Intelligentie. Zijn favoriete Particolarte evenement is de jaarlijkse PIS(Particolarte’s Internationaal Songfestival), waar hij al meer dan zeven jaar meespeelt als bassist van de band.
Het algemeen bestuurslid is de astronaut van het bestuur: vooral bezig met de ruimte. Kunst moet kunnen galmen en daarom houdt dit bestuurslid zich vooral bezig met het regelen van repetitieruimtes, podia, theaters en kampeerboerderijen waar we kunnen prieken met verf.
Dit jaar is Erina Koomen alweer bestuur. Erina is al een poosje lid van Particolarte en besloot voor een tweede keer de positie van Algemeen Bestuurslid te vervullen. De eerste keer was het jaar 2019-2020 toen halve wege de corona pandemie uitbrak. Ze doet de master wiskunde aan de UvA, hoewel ze dit jaar het meeste van haar college in Utrecht heeft. In haar vrije tijd houdt zij zich voornamelijk bezig met het produceren van enge computergraphics en het eten van vegan kapsalon.