Bestuur

Het bestuur van Particolarte bestaat uit de voorzitter, secretaris, penningmeester en het algemeen bestuurslid. Naast het dagelijks bestuur van de vereniging organiseren zij ook activiteiten zoals Sinterklaasavond, het Kerstdiner en een bestuurspicknick. Ook worden er activiteiten in samenwerking met andere verenigingen georganiseerd, zoals het jaarlijkse blind date-feest met Cyclades, Liber, SIB, STA!, ASVGay en GSVA, en een gezamenlijke activiteit met onze zusterverenigingen ViaKunst uit Utrecht en het Leidse A.S.V. Prometheus. Het bestuur constitueert zich dit jaar onder de naam “Kelderleeuw”.

De voorzitter, Karel Zijp, zit de bestuursvergaderingen en algemene ledenvergaderingen voor. Verder onderhoudt hij de externe contacten met andere verenigingen en is verantwoordelijk voor de lange termijn planning. Je kunt bij de voorzitter altijd terecht met vragen, o.a. over de algemene gang van zaken binnen de vereniging, informatie over de ALV’s en de meest recente jaaragenda. Naast zijn veelzijdige bestuurstaken is de voorzitter ook een persoon, wie de dagen slijt op het Science Park studerend binnen de natuurkunde. Behalve op dinsdag, dan is hij brak en wordt er een stukje gewandeld om de drank uit het hoofd te krijgen. Voor hem is dit al jaren gebruikelijk, uitgezonderd een sabbatical in Spanje waar hij zich enkele maanden heeft verdiept in economie en management. In de krater heerste toen een mild gebrek aan aprés-skiknallers. Houdt van lezen, reizen en alle vage en niet vage projecten en commissies van Particolarte.
De secretaris notuleert tijdens de bestuursvergaderingen en ALV’s. Ook houdt zij de leden-, oudleden- en donateursadministratie bij. Verder verstuurt de secretaris elke week een Newsflash. Je kunt bij haar terecht om lid of donateur te worden, je gegevens te wijzigen, om de notulen in te zien en voor algemene informatie over de vereniging. Dit jaar is Atke, een studente Computational Science van ergens in de twintig, de secretaris. Ze is ondertussen alweer ruim drie jaar lid bij Particolarte, aangezien ze het leuk vindt om bijvoorbeeld een avondje te borrelen, een dansworkshop te doen, een museum te bezoeken en zo nu en dan een of ander knutselwerkje in elkaar te flansen.
De penningmeester houdt de inkomsten en uitgaven van Particolarte in de gaten: de barkas en kookportemonnee afromen, geldstromen bijhouden, rekeningen betalen, een begroting maken, contact houden met de bank en dat soort dingen. Bij mij kan je terecht over vragen over het budget van commissies en activiteiten en hoe je geld moet terugkrijgen als je iets hebt voorgeschoten voor Partico. Dit jaar wordt deze bestuurstaak vervuld door de geboren en getogen Amsterdammer Staf. Staf leerde Particolarte twee jaar geleden kennen via een vriend van zijn biologie studie. Afgelopen jaar was hij het barhoofd en mede daarom is hij ook elke borrel te vinden in de Krater. Verder is hij ook bij de meeste kunstzinnige activiteiten te vinden en doet hij net als vorig jaar weer mee aan toneel.
Het algemeen bestuurslid regelt alle ruimtes van Particolarte: de repetitieruimtes in Crea, de verschillende theaters voor de open podia, de locatie van de introductieweekenden en de café’s of clubs waarin feesten worden gegeven. Je kan bij het algemeen bestuurslid terecht om een ruimte te reserveren en voor specifieke vragen over wat bijvoorbeeld wel en niet in de ruimte is toegestaan of welke faciliteiten er zijn. Hallo, ik ben Erina Koomen. Ik ben 23, en studeer nu economie, en heb hiervoor de dubbele bachlor wiskunde/natuurkunde gedaan. Ik zit in het 5e jaar van het studenten leven, waarvan ongeveer 4 bij deze vereniging. Ik werd lid van de vereniging omdat ik een afwisseling van de beta van mijn studie wou.