Commissies

Ben jij heel erg enthousiast over koken? Schrijf jij graag verhalen, of kan jij wel uren achter
elkaar muziek maken? Dan is de kans groot dat je medestanders kunt vinden in de vorm van
een commissie! Als lid wordt bij Particolarte kun je je namelijk vrijblijvend bij verschillende
commissies voegen, waarin je met andere creatievelingen datgene kan doen waar jij passie
voor hebt!

Zou jij het leuk vinden om bij één of meerdere commissies te horen, of wil jij meegenieten van
de activiteiten die zij organiseren? Dan kun je contact opnemen met het betreffende
commissiehoofd, of hun je een mailtje sturen naar het bestuur. Dit kan door een berichtje achter
te laten in het contactformulier. Heb je daarnaast een idee voor een leuke nieuwe commissie?
Laat het een bestuurslid weten!

Creatieve Commissies

IJskast

In de IJskast vind je stukjes van leden: iedereen kan iets insturen. De stukjes variëren van boek- en filmrecensies tot verhalen, foto’s, tekeningen, gedichten, columns, strips en sprookjes, alle creatieve uitspattingen zijn welkom. Ook zijn er elk jaar een aantal leden die hun eigen vaste rubriek hebben, bijvoorbeeld een doorlopend verhaal, een origami tutorial of (on)zinnige observaties. De IJskastcommissie bestaat uit een hoofd en redactieleden en wordt aan het begin van het jaar vastgesteld. Het IJskasthoofd is naast het Barhoofd het enige commissiehoofd dat net als het bestuur moet worden ingestemd.

Jaarboek

Elk jaar wordt er weer een subliem jaarboek gefabriceerd met daarin foto’s en verhalen over alle Particonauten en memorabele activiteiten van het afgelopen jaar. Aan het begin van het jaar vormt er zich een commissie die zich over deze taak gaat buigen. Aan de eerste redactievergadering kan iedereen meedoen, daarna staat de redactie min of meer vast. De commissie bepaald ook het thema van het jaarboek, dat is ieder jaar weer anders.

Kunst

De kunstcommissie houdt zich bezig met beeldende kunst in al haar verschijningsvormen. Eenmaal in de maand (of vaker) organiseert het hoofd van de kunstcommissie een workshop. Van alles is mogelijk, van schilderen tot houtsnijden, van schetsen tot boekbinden.

Dans

De danscommissie organiseert workshops voor Particolarte-leden. Hierbij worden meerdere stijlen afgewisseld, zo zijn er al workshops moderne dans, klassiek, burlesque, tango, en meer voorbij gekomen. De lessen bestaan meestal uit een warming up, grondoefeningen (buikspieren, stretchen, etc.) en dansen!

Toneel

Aan het begin van elk studiejaar mag iedereen meedoen met de try-outs van de toneelcommissie. Vervolgens ga een een jaar lang met een vaste groep spelers en een regisseur één keer per week theateroefeningen doen en repeteren voor het toneelstuk. Aan het einde van het jaar wordt dit drie keer opgevoerd in een theater tijdens het befaamde toneelweekend.

Muziek

Particolarte is vele muzikanten rijk en bij de MuziekCie, ook wel de JamCie genoemd, komen veel van hen regelmatig samen om op laagdrempelige wijze te jammen en het gezellig te hebben. Vaak gaan we eerst samen eten en komen daarna de instrumenten tevoorschijn.

Zang

Ook aan zangers en zangeressen heeft Partico geen gebrek, en eens in de zoveel tijd organiseert de zangcommissie workshops om nieuwe dingen te leren of gewoon samen plezier te maken. Deze workshops zijn niet exclusief voor de meest gouden keeltjes, ook de minder goede of ervaren zanger is welkom. En de opgedane skills kun je meteen tonen op een van de open podia of misschien wel de enige echte PIS.

PIS-band

Oké, niet echt een commissie, maar wel het benoemen waard. Eén keer in het jaar vindt namelijk het spectaculaire Particolarte’s Internationaal Songfestival, oftewel de PIS, plaats, en die zou niet half zo fantastisch zijn zonder onze eigen huisband! Al maanden van tevoren wordt er samen gerepeteerd en worden de nummers voorbereid die de kandidaten tijdens de PIS zullen laten horen. Dus ook als je een instrument bespeelt en het lijkt je tof om in een band te spelen ben je bij ons op de juiste plek.

Evenement Commissies

Feest

De feestcommissie organiseert elk jaar verschillende feesten en themaborrels.  Hoogtepunten zijn de bandjesavond en het kerstdiner (i.s.m. de kookcommissie) en het eindfeest. In de periode voor een feest komen we bij elkaar en bepalen we o.a. het thema, eventuele aankleding, wie er gaat draaien en of er bandjes komen. In de periode hierna zullen we druk bezig zijn met de promotie.

Reis

De reiscommissie organiseert alle reisjes die niet de introweekenden zijn. Zo gaan we op kerstreis, is er elk jaar een Buitenland Weekend, en wordt er een liftwedstrijd georganiseerd. Voor meer informatie over deze reisjes, kijk onder het kopje ‘weekenden’. 

Agenda

De agendacommissie van Particolarte organiseert elke maand een aantal activiteiten. In principe wordt dit gedaan door leden uit de commissie, maar als je een fantastisch idee hebt voor een ‘losse’ activiteit kan je dat natuurlijk altijd laten weten.

Kijk

De kijkcommissie houdt zich vooral bezig met het organiseren van filmavondjes. De films zijn meestal gebonden aan een thema. De filmavondjes zijn tot nu toe bij Eline thuis geweest.

Promotiecommissie

Elk jaar doen we ons best om weer zoveel mogelijk nieuwe mensen kennis te laten maken met onze prachtige vereniging. Dat is niet alleen leuk, het is ook nog eens ontzettend belangrijk omdat een studentenvereniging alleen draaiende blijft met het lidmaatschap en de inzet van haar (nieuwe) leden. Hoewel je bij Particolarte het hele jaar door lid kunt worden, zijn september en februari voor deze commissie de belangrijkste periodes, dan vinden de intro-activiteiten plaats.

Praktische Commissies

Kook

Elke maandag voor de borrel kan er genoten worden van de kookcommissie’s culinaire kunsten. Deze kunsten bereiken een hoogtepunt rond de kerstdagen, wanneer de kookcommissie een grandioos meergangen-diner bereidt.

Bar

Geen studentenvereniging zonder bar. Elke maandagavond komen rond een uur of 21.30 de borrelaars binnenstromen in de Krater. De leden van de barcommissie staan eens in de zoveel tijd bar en voorzien de leden van een biertje, shotjes of een ‘lekker drankje’. Ook organiseert de barcommissie in samenwerking met de feestcommissie themaborrels, bijvoorbeeld met Halloween, Sinterklaas, Valentijn of gewoon zomaar.

Ook belangrijk

Misschien niet een van de spannendste commissies, maar wel heel belangrijk! Elk jaar gaan de leden van de kascommissie de kasboeken van de penningmeester van het voorgaande jaar na. Eens in de vijf jaar is er een lustrum waarvoor er in dat jaar door de lustrumcommissie  een week vol activiteiten wordt georganiseerd voor zowel leden als oud-leden. Als vereniging willen we graag het contact tussen oud-leden en huidig leden onderhouden. De oud-ledencommissie organiseert de oud-leden-borrel en -BBQ. Bij voldoende animo wordt hierbij een voetbalwedstrijd tussen oud en nieuw georganiseerd. De webcommissie is ook belangrijk en heel leuk. Gefeliciteerd als je tot hier hebt gelezen.